Nyhet: Black Film leverer 6K RAW filmkvalitet

Hos Black Film jobber vi kontinuerlig med å øke vår kompetanse og produksjonskvalitet for å serve våre kunder med verdiskapende innhold. I oktober har vi investert i vår egen utstyrspark slik at vi kan levere full HD, 4K og nå også 6K.

Bilde av Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K EF-mount.
Blackmagic Pocket Cinema 6K er et kompakt og kraftfullt kamera som leverer kinokvalitet. Bilde: Black Film AS

Hva er egentlig 6K?

Enkelt forklart er 6K et “oppløsningsbegrep”. 6K sier noe om hvor mange bildepunkter det er i en videofil, et bilde eller en TV/projektor. 6K er altså et større bildeformat enn Full HD og 4K, noe som gir et skarpere bilde og muligheter for korrigering av bildekomposisjon etter innspilling.

Full HD vs. 4K vs. 6K

En fin metode for å virkelig forstå hva alt dette betyr er ved å sammenligne formatene mot hverandre. La oss først se på størrelsesforskjellen mellom formatene;

Dette bilde illustrerer størrelseforskjellen mellom Full HD, 4K og 6K. Bilde: Black Film AS

Som bilde ovenfor viser så er 6K et betydelig større format enn 4K, og en helt annen klasse enn Full HD. Sammenlignet er 6K ni ganger større enn full HD.

Hva betyr RAW-video?

I tillegg til å tilby 6K filmkvalitet så er også filene vi generer i et såkalt «RAW-format». Det vil si at filene samler informasjon som om det skulle vært filmet flere ganger med forskjellige kamerainnstillinger. Dette gir oss mulighet til å endre fargetemperatur, eksponering og gjøre avanserte fargejusteringer etter at opptakene er gjort.

Raw-formatet er veldig vanlig å bruke i filmbransjen fordi det gir maksimal kvalitet og etterarbeidsmuligheter.

Hvilke fordeler gir dette til deg som kunde?

6K og raw-formatet er nyttig i prosjekter hvor man virkelig vil slå på stortromma og imponere sin målgruppe. Fleksibiliteten til materiale åpner nye dører for å få en egen «look» på innholdet i likhet med spillefilmer fra Hollywood, eller påkostede reklamefilmer for TV og Kino.

Les også: 4 gode grunner til å lage kinoreklame i 2019

Få skreddersydd innhold til din bedrift

Vi i black Film er stolte og ydmyke over at vi kan leve av det vi virkelig elsker. Vi jobber med alt fra store bedrifter, som Rockwool, Europris og Flügger, men også med små og mellomstore bedrifter i Østfold og Akershus. Hvis du er interessert i en prat om ditt prosjekt så er det bare å sende oss en melding. Vi lager alt innen content tilpasset ditt behov og budsjett.

Følg oss: 
2020 © Black Film AS – Nettside designet av Black Film AS
envelope-oimagecloudplay-circlewordpresscrossmenu
Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /customers/b/9/e/blackfilm.no/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 3380
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram